Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2019 @20:30
Μediterra Dinner – Red Obsession // Παλαιωμένα Κόκκινα Κρασιά
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το Mediterra Retreat για πρώτη φορά ανοίγει την κάβα του σε 10 τυχερούς για να απολαύσουν σπάνια, παλαιωμένα κόκκινα κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, συνοδεία εκλεκτών κρεάτων.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση του γνωστού οινογράφου-γευσιγνώστη Γρηγόρη Κόντου, DipWSET, να απολαύσουν ένα μοναδικό private δείπνο στο φιλικό και ζεστό περιβάλλον του Mediterra Retreat.
Οι ετικέτες που θα προσφερθούν καλύπτουν μια μικρή αλλά αντιπροσωπευτική γκάμα του παγκόσμιου αμπελώνα, με έμφαση στην παλαίωση.
Θα προσφερθούν τα ακόλουθα κρασιά:
• Μαγικό Βουνό 2003, Νico Lazaridi [ΠΓΕ Δράμα, Ελλάδα] – Ένα μοναδικό Bordeaux blend (Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc) μιας εξαιρετικής χρονιάς, από τα πρώτα icon κρασιά της Ελλάδας
• Domaine Raymond, Usseglio & Fils Cuvée Impériale, Châteauneuf-du-Pape 2010 [Νότιος Ροδανός, Γαλλία] – Ένα μυθικό blend του Γαλλικού Νότου με το σχεδόν απόλυτο σκορ 99/100 από τον Robert Parker. Οι παλιότεροι αμπελώνες είναι φυτεμένοι το 1902 και το χαρμάνι αποτελείται από 90% Grenache, 5% Mourvedre, 3% Syrah και 2% Cinsault. “Don’t be surprised if it merits a three-digit score in five or six years” όπως είπε ο ίδιος ο Parker.
• Torbreck, The Factor Shiraz 2002 [Barossa Valley, Νότια Αυστραλία] – Το έτερο 99/100 (RP) της βραδιάς από την καρδιά της Barossa, υπόσχεται να ξεσηκώσει με την πυκνότητα, τη δομή και την πολυπλοκότητά του, από μια κρύα χρονιά που προσφέρει οξύτητες και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.
• Toro Albalá Don PX Convento Selección 1946 [DO Montilla-Moriles, Ισπανία] – Ξεχασμένο στα βαρέλια από την εποχή της λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εμφιαλωμένο σε μόλις 825 φιάλες, αυτό το ισπανικό ελιξίριο από σταφύλια Pedro Ximénez θα ολοκληρώσει ιδανικά ένα ονειρικό δείπνο.
Το μενού απευθύνεται καθαρά σε κρεατοφάγους (μέχρι medium) για να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση αυτών των μοναδικών κρασιών και περιλαμβάνει πράσινες σαλάτες, ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου αλλά και βόειο χτένι, κρέατα ξηράς ωρίμανσης John Stone καθώς και τα επιβλητικά γιαπωνέζικα Kobe Wagyu.
Το κόστος συμμετοχής είναι €200/άτομο και δηλώνετε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας στο dinner@mediterra.gr
Οι θέσεις συμμετοχής είναι αυστηρά 10 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σας περιμένουμε!